Akrylgolv Stockholm

Akrylbaserade massagolv, akrylgolv, är vår specialitet och vi arbetar framför allt med Duracon®systemen från Flowcrete som lämpar sig lika bra i industrier som i publika utrymmen. Akrylgolv har en snabb härdningstid och kan användas redan efter två timmar, men förutom den snabba härdningstiden finns det fler systemfördelar med akrylbaserade massagolv:

  • Reptålig yta
  • Anpassningsbara halkskydd
  • Lätta att rengöra och underhålla
  • Tillgängliga i en mängd olika färger och utföranden
  • Hygieniskt ­– ytan blir både fogfri och porfri vilket minimerar risk för bakterieansamlingar
  • Slitstarkt – passar bra i allt från restaurangkök till industrilokaler
  • God kemikalieresistens

Hjälp mig med akrylgolv!

Inspiration akrylgolv

När vi lägger våra massagolv har vi stort fokus på att leverera ett estetiskt snyggt och funktionellt golv. Med över 30 års erfarenhet av fogfria golvlösningar kan vi garantera dig ett förstklassigt resultat varje gång. Flowcrete är vår huvudleverantör av akryl och de har utvecklat och tillverkat fogfria golvbeläggningar sedan 1968.

Det finns ett brett utbud av akrylgolv som alla går att anpassa utifrån vilken typ av industri eller lokal golvet ska läggas i. Några exempel på de akrylgolv vi lägger:

Duracon® Himec

Ett golvbeläggningssystem som lämpar sig lika bra utomhus som inomhus. Systemet tål extremt tuff belastning och passar därför bra på till exempel balkonger, färjedäck, metall- och betongbroar, lastramper, parkeringshus samt i kyl- och frysrum. Duracon® Himec tål temperaturer ner till -10 °C och är anpassat för att klara av miljöer där det krävs en flexibel och slitstark yta. Utöver tidigare nämnda systemfördelar är Duracon® Himec dessutom korrosionsskyddande och spricköverbyggande.

Duracon® TR HR

Till skillnad från Duracon® Himec är det här systemet anpassat för miljöer där hetvatten ofta förekommer samt där den mekaniska och kemiska belastningen är mer begränsad. Det innebär att Duracon® TR HR lämpar sig bra i till exempel storkök, bagerier, bryggerier samt inom processindustrin. Tack vare den fogfria ytan minskar behovet av reparationer och underhåll samt att golvet är hygieniskt och enkelt att rengöra.

Duracon TR

En akrylbaserad golvbeläggning med anpassningsbart halkskydd. Golvet är speciellt anpassat för miljöer med medel till tung belastning, och klarar såväl mekanisk som kemisk påfrestning. Duracon TR är lämplig i diverse matindustrier som bagerier, storkök, bryggerier och tillverkningsindustrier.

Golvbeläggningen blir mellan 4 och 5 millimeter tjock och torkar på 2 timmar vid 20 °C.

Duracon TRHR

I miljöer där hetvatten förekommer behövs ett speciellt värmetåligt golvsystem. Duracon TRHR är framtaget för industrier med begränsad mekanisk och kemisk belastning så som storkök, bagerier, bryggerier samt processindustrin.

Liksom Duracon TR går den här golvbeläggningen att få med olika grad av halkskydd och kan tas i bruk efter 2 timmar vid 20 °C.

Temafloor AC

Från tillverkaren Tikkurila kommer det akrylbaserade golvbeläggningssystemet Temafloor AC. Det har utvecklats för miljöer där golvets hållbarhet, säkerhet och utseende är nyckelfaktorer.

Golvsystemets mångsidiga egenskaper gör att det passar väl in i miljöer inom livsmedelsindustrin, processindustrin och kemiindustin. Miljöer där golven utsätts för kemisk och mekanisk påfrestning och har höga hygienkrav. Golven behöver vara enkla att rengöra, stå emot fukt och vara dammfria.

Andra områden där golvsystemet används är till exempel, i parkeringshallar och utomhus på läktare, lastbryggor och terrasser. Anledningen till att golvet fungerar så väl i dessa miljöer är golvets förmåga att härda även vid låga temperaturer.

Temafloor AC är kostnadseffektivt och skapar en trivsam arbetsmiljö utan att tumma på kvaliteten.

Vad är akryl?

​Akrylater är ett kemiskt namn för föreningar av salter och estrar av akrylsyra. Akrylat, Acrydur eller akryl är vanligt för industrigolv och har används över 30 år. Det används bland annat inom sjukvården och är därmed ett säkert och beprövat golvmaterial.

Kontakta oss idag

Fyll i dina uppgifter här eller ring oss på 08-93 05 56.